U kunt een foto vragen voordat een klus als voltooid wordt beschouwd, zodat u het werk kunt controleren.
Foto als bewijs is een premiumfunctie.
Foto als bewijs inschakelen
U hebt een profiel nodig zonder Toegang beperken.
- Maak een klus aan of open er een, tik op de drie stippen rechtsboven en tik op Bewerken.
- Schakel Foto vereist in.
- Tik op Opslaan.
Op het klusscherm staat nu "Fotoverificatie vereist".
Vraag ook om een 'voor'-foto
Schakel Ook voor-foto in onder Foto vereist om een foto te vragen voordat de klus begint en een andere wanneer deze is voltooid.
Kinderen moeten dan eerst de 'voor'-foto maken voordat ze een taak kunnen afvinken.
Bij het gratis abonnement is de schakelaar Foto vereist geel en opent deze het upgradescherm.
Zie Wat is gratis en wat is premium in Chore Boss.
Een foto toevoegen (voor kinderen)
- Open de klus via het tabblad Start.
- Als de klus om een 'voor'-foto vraagt, tik dan eerst op Voor-foto.
- Vink de taken af.
- Tik op Neem foto (of Na-foto wanneer de klus om beide foto's vraagt).
- Kies Camera om een nieuwe foto te maken, of Galerij om een foto te kiezen die u al hebt gemaakt.
Zolang er geen foto is toegevoegd, staat er bij de klus "Er is een foto vereist om deze klus af te ronden".
De klus is voltooid en eventuele beloning wordt toegevoegd zodra alle taken zijn afgewenkt en een foto is toegevoegd.
Er kunnen alleen foto's worden toegevoegd, geen video's.
Iedereen die een klus voltooit, kan ook een foto toevoegen wanneer dit niet is vereist.
De foto's bekijken
- Bij de klus: open de klus op de dag dat deze is gedaan.
De foto's worden onder de taken weergegeven, onder Voor en Na wanneer de klus om beide foto's vraagt.
- Voortgangstab: tik op Per lid, tik op het kind en tik vervolgens op een vermelding om die klus te openen.
De activiteit wordt weergegeven als "Foto toegevoegd".
- Beloningstab: tik op het kind en tik vervolgens op een vermelding onder Recente activiteit.
Wanneer een klus is voltooid, ontvangt elk toestel waarop een profiel van Huishoudelijk beheerder is geselecteerd één melding, bijvoorbeeld "Mia heeft Keuken schoonmaken voltooid en een foto toegevoegd".
Een foto verwijderen
- Open de klus op de dag dat deze is gedaan.
- Tik op de drie stippen op de foto en tik vervolgens op Verwijderen.
- Bevestig Foto verwijderen?.
Een kind met Toegang beperken kan alleen foto's verwijderen die zij zelf hebben toegevoegd.
Als de klus een foto vereist, wordt de klus opnieuw als onvolledig beschouwd wanneer de laatste foto wordt verwijderd.
Als de foto niet laat zien dat het werk is gedaan, kunt u de taak ook als onvolledig markeren.
Zie Hoe u een taak als onvolledig markeert.
Problemen oplossen
- Het upgradescherm wordt geopend wanneer u op Foto maken klikt: het toevoegen van foto's vereist een premiumabonnement.
- "Maak eerst een 'voor'-foto.": de klus vraagt om een 'voor'-foto. Tik op Voor-foto en vink daarna de taken af.
- Er is geen knop 'Foto maken': het geselecteerde lid kan deze klus niet voltooien, bijvoorbeeld omdat het iemands beurt is of het tijdvenster is gesloten.
Zie Hoe u klussen en taken voltooit.
- De camera of galerij wordt niet geopend: geef Chore Boss toestemming om de camera en foto's te gebruiken in de instellingen van uw telefoon.